In de zomer meer inbraken

‘Het aantal woninginbraken in Nederland neemt al jaren af. Maar in de zomerperiode zien we altijd een (lichte) toename’, meldt de Politie. Dit heeft voornamelijk te maken met de vakantie. Als er niemand thuis is, kunnen inbrekers makkelijker hun slag slaan. Zorg er dus voor dat je huis bewoond lijkt als jij op reis bent.
Finfin van branchevereniging Adfiz geeft tips, zoals:
– parkeer een auto op de oprit of direct voor het huis
– zet tijdschakelaars op verschillende lampen en tijdstippen
– vraag vrienden/familie/buren om post van de mat of uit de brievenbus te halen

Zorg naast je huis een bewoonde indruk te geven ook voor goed hang- en sluitwerk. Inbrekers kijken namelijk vooral hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Benieuwd hoe veilig jouw woning is? Doe de inbraakchecker van Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Je huis en spullen verzekeren doe je natuurlijk bij ons. Vóór je op vakantie gaat alles goed geregeld hebben? Neem contact met ons op en wij helpen je graag.