Hypotheek


Hypotheek nodig
U heeft een nieuw huis op het oog en heeft daarvoor een hypotheek nodig. Natuurlijk zoekt u daarvoor de meest geschikte hypotheek met de laagste rente en beste voorwaarden. Enkele tientallen procenten lagere rente kunnen immers honderden euro's per jaar schelen. Tevens heeft u de keuze uit diverse hypotheekvormen, waaronder de beleggingshypotheek, de levenhypotheek en de spaarhypotheek. Welke hypotheek voor u de meest geschikte is, is van veel factoren afhankelijk, waaronder leeftijd, eigen geld, nieuwbouw etc.

Oversluiten
In het geval van oversluiten vervangt u uw huidige hypotheek door een geheel nieuwe hypotheek, eventueel bij een andere aanbieder en tegen andere voorwaarden. Dit kan gunstig uitpakken indien de huidige rentetarieven lager zijn dan de rente tarieven van de oude hypotheek.

NHG
De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) maakt een eigen huis voor mensen mogelijk. Als u NHG heeft, heeft uw geldverstrekker de zekerheid dat het hypotheekbedrag voldaan wordt. Daarom krijgt u met NHG een lagere hypotheekrente. Uw voordeel kan hierbij oplopen tot 0,5 procent. Als u aan alle voorwaarden voldoen kunt u NHG aanvragen als u een hypothecaire lening afsluit om een eigen woning te kopen. Informeer naar deze voorwaarden bij één van onze adviseurs.

Fiscaal
In veel gevallen is de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. U mag de rente maximaal 30 jaar aftrekken voor de aankoop, verbouwing of het onderhoud van uw eerste eigen woning. Onder eerste eigen woning verstaat de Belastingdienst de woning die als hoofdverblijf dient. De hypotheekrente voor uw tweede (of volgende) woning, bijvoorbeeld bedoeld als vakantiewoning, is niet aftrekbaar.

2de hypotheek
Als u een tweede hypotheek overweegt kunt u ook de overwaarde van uw huis omzetten in een tweede hypotheek. De oude hypotheek blijft gewoon in zijn huidige vorm bestaan, maar daarnaast krijgt u een nieuwe, tweede hypotheek met een eigen hypotheekrente tarief en voorwaarden. De hypotheekrente voor een tweede hypotheek is doorgaans wel hoger.

Rentevast
Een hypotheek is een lening waarover u rente betaalt. De hoogte van de hypotheekrente hangt af van diverse factoren. Door allerlei marktinvloeden kan de rente in de loop der jaren met meerdere procentpunten stijgen of dalen. Als u een hypotheek afsluit, zet u de rente voor een bepaalde periode vast, de zogenaamde rentevastperiode. Afhankelijk van de periode dat u de rente vastzet, wordt het definitieve rentepercentage vastgesteld. In het algemeen geldt: hoe korter de rentevastperiode, hoe lager de rente. Gedurende de rentevastperiode blijft de rente die u betaald gelijk. Na afloop van de rentevastperiode sluit u een nieuwe rentevastperiode af. Dit herhaalt zich tot de hypotheek is afgelost.

Hypotheekofferte
Door samen te werken met praktisch alle grote financiële hypotheekinstellingen in Nederland kunnen wij de scherpste rentes en de beste voorwaarden met elkaar vergelijken. Naar onze mening bestaat een goede hypotheek altijd uit maatwerk. Hieraan hangt automatisch een duidelijk hypotheekadvies vast, dat is gebaseerd op uw persoonlijke wensen en behoeften.

Contact

Blaarthemseweg 4
5502 JV Veldhoven

Tel:(040) 295 38 72
Fax:(040) 295 38 73

E-mail:


Ontwerp en techniek © 2015-2020 MonTay Media